【真係又食又拎】BARYSAN 請你食鯛魚燒‧仲陪你釣魚添

【真係又食又拎】BARYSAN 請你食鯛魚燒‧仲陪你釣魚添
12 January, 2017 大仁生活
In Articles, Blog, 大仁生活
朋友問:「今年商場新年Event都無雞嘅公仔做主角嘅?, 確實雞的卡通角色很少最多只想到熊大朋友, Sally!!
 
不過, 原來我又錯了, 日本愛媛縣吉祥物IMABARI BARYSAN 正正走到銅鑼灣喎!

老實說, BARYSAN我也是今日才認識, 雖然資料說她曾於日本「全國吉祥物選舉」(ゆるキャラグランプリ), 擊敗800多名對手摘冠.
 
心諗:「我之前聽都未聽過佢個名熊本熊, 船梨精就識」
 
朋友說:「唔駛理識唔識啦, 最緊要有得食, 有得玩啫」, 此話才是王道, 因為商場Event竟然有鯛魚燒甜品供應, 簡直一流一享受啦.
 
鯛魚燒還有3款口味, 吉士, 朱古力, 紅豆. 每款的魚皮表層又沾上少少糖漿, 暖笠笠, 吉士又不太甜好食!好好食!
 
食完鯛魚燒, 旁邊有一個釣魚遊戲, 30秒釣到3條魚便可以得到BARYSAN貼紙.
 
因為魚杆頂端的磁石超強, 所以基本上人人玩也一定嬴得到貼紙零難度.
 
商場佈置成Q版的日本愛媛縣今治城,
聞說BARYSAN飾演堡主, 不過, 我覺得似當年日劇大奧菅野美穗多一點.
 
即場還有免費即影即有相只要用WeChat就可以即時以手機Sent相去打印.
全程大約3分鐘有著數沒有理由不玩吧!
 
原來BARYSAN旁邊的太鼓, 竟然真的可以許願祈福喎一打周年旺相, 二打事事順利, 三打大家都身體健康.

新年咪走「雞」 IMABARI BARYSAN 和風新春慶典

日期:1月7日至2月10日
地點:皇室堡地下中庭

「魚」意吉祥鯛魚燒
日期:1月14日至2月10日 (逢週六,1月28日除外)
時間:下午2時至5時

「魚」樂無窮大豐收
日期:1月7日至2月10日 (逢週六日,1月28及29日除外)
時間:下午2時至晚上8時
日期:1月25至1月27日 (年廿八至年三十)
時間:下午4時至晚上8時

方法:商場以電子貨幣單一消費滿$100, 可免費揀鯛魚燒, 或參與遊戲一次, 限時釣獲3條魚, 便可獲BARYSAN 新春貼紙一張 (名額:共3,000個)

大仁生活facebook

Comments (0)

Leave a reply

jfb_p_buttontext
Shares