Daidai & Pipi

  • Dec092016

    「我的合味道工作坊」唔洗飛日本! 網上預約就玩到!

    「我的合味道工作坊」最近在機場T2開左! Yeah♪───O(≧∇≦)O────♪

    Read more
  • Nov202016

    跟鸚鵡唱歌、伴熊貓吃茶點、海象送飛吻?!@ 海洋公園冬日學堂2016

    冬日學堂讓孩子來到海洋公園這個巨型的大自然教室,學習動物保育之餘亦能啟發孩子的潛能,發掘孩子的獨特專長。

    Read more
  • Oct302016

    [免費親子活動]「Inspired by Moms原生探索坊」親子共讀樂趣多(^○^)

    皮皮每星期都很期待假期來臨,可能我是在職家長,在平日日子都很難帶他去玩,所以每到周未皮仔都會問我去邊玩,「親子好去處/去玩list」長又長,希望放假是好天氣便可周圍玩!

    Read more
  • Oct102016

    Daidai X Pipi ❤️ 親「仔」裝 點襯好?

    Hello! 今次皮媽想分享一下我和皮皮嘅「親*仔*裝」~

    Read more
  • Oct032016

    Disney Halloween Time – 反轉迪士尼!可愛又歡樂的萬聖節來啦(≧∇≦)

    每次到迪士尼都有奇妙的事發生~ 明明昨天下雨天陰陰,今天則太陽高高掛,仲有可以同皮爸入黎樂園玩,真係好難得呀!可以在這奇妙角度拍拖特別Sweet Sweet❤️

    Read more
  • Oct032016

    [免費親子活動] 「Inspired by Moms原生探索坊」發掘孩子潛能

    雖然人人話上小學要不停溫習讀書,但皮媽仍然都是愛帶皮皮去玩,這星期的周末,我們一家去左PMQ玩呀!

    Read more
  • Sep202016

    [海洋公園哈囉喂] 小兒科鬼屋全面睇!

    以前海洋公園哈囉喂都係比大人玩多,近呢2-3年多左唔少小朋友都啱玩嘅玩意,實行一家大小在哈囉喂都可以愉快歡渡,少少驚多多Fun!唔知升左小學的皮皮幾時會跟我去哈囉喂?今次先由皮媽以家長角度睇下有咩啱小朋友玩啦!

    Read more
  • Sep132016

    最刺激彈床!放膽來挑戰啦! [email protected]

    趁中秋一連三日假期,來瘋狂一下啦!

    Read more
  • Sep112016

    [升小大作戰] 書枱篇

    家中最大改變便是加了一張正正經經的書枱比皮皮,希望佢有個固定地方學習做功課,能更投入小學生活,更事半功倍啦!

    Read more
  • Aug312016

    【海洋公園哈囉喂預告】史上最恐怖鬼屋 — 16禁。

    如果有留意哈囉喂既朋友,應該上星期已經睇左各大報章雜誌報導海洋公園哈囉喂全日祭既最新資訊!

    Read more