萬聖節月心慌慌 真係好多好玩鬼地方 @ 樂富 迪士尼 海洋公園 MR.X

萬聖節月心慌慌 真係好多好玩鬼地方 @ 樂富 迪士尼 海洋公園 MR.X
17 October, 2014 大仁生活

還有一個多星期, 鬼馬到不得了的哈囉喂又來啦!其實整個十月, 已經可以算是萬聖節月, 因為未到Halloween正日, 全港已經好多好鬼好玩地方, 你又同鬼鬼約會了未呢??

記得最最最特別的, 就是數星期前, 去樂富猛鬼別墅食「呃鬼食意大利飯」及「三色鬼口水意粉」.

南瓜扮鬼, 意大利飯扮鬼唾液, 賣相一百零一分, 而磨菇又夠多, 阿囝將全部鬼唾液一邊驚一邊一掃而空.

其實是「三色精靈」是我最愛的肉醬意粉, 肉醬沒有渣的, 又夠入味, 連三色青椒一樣可以完全放入口, 非常好味道.

不過出發前記得一定要預先致電OYSTER STATION預訂, 否則可能無得食.

吃完又記得走到樂富詢問處換紀念品「鬼眼鏡」及「猛鬼別墅」玩鬼屋呀!!

玩哈囉喂又怎可以不去迪士尼呢? 一班「鬼朋友」火焰神, 冰女王, 蝙蝠紳士, 黑鳥夫人, 森武士, 瘋骨妖姬等緊你…

當然還有連續三年的鬼屋「詭墳學院」及「黑色馬戲班」, 今年還加入陳國邦的「亞馬遜驚魂」, 不過如果你沒有時間的話, 不去也不是損失, 因為…內容頗悶. (嘻~嘻~)

記得入園後, 一定要第一時間到明日世界餐廳前, 化一個哈囉喂搞鬼妝先, 包你玩得更加投入.

不過, 今年黑色迪士尼並沒有Trick or treat派綿花糖, 阿囝和我也有少少失望, 因為工作人員說:「今年主打影匯夜間巡遊, 所以派了兩年的綿花糖, 今年沒有了」其實, 如果一邊巡遊, 一邊由毛毛, 米奇, 胡迪大派綿花糖就更加正啦!!

海洋公園哈囉喂全日祭, 一定是萬聖節最最最終極的一嚇, 去年我們去了全日祭一次, 阿囝就是給周圍行的鬼朋友嚇到今年不敢再去, 所以, 我們只能去MegaBox為的「多啦A夢哈囉喂派對」止止咳!!

其實, 今年海洋公園有阿囝的偶像「叮噹」扮鬼, 不過, 阿囝話:「點都唔會去吖…」莫非真的見過鬼就怕了海洋公園?

而今年我們會去一個新的鬼地方, 就是本來是密室逃脫, 哈囉喂期間改裝成地獄密室的MR.X

嘩!! 在密室內有彊屍, 有貞子, 有鬼魂齊齊玩, 好刺激呀!!

今個萬聖節, 你又會去那裡哈囉喂呢?

相關網誌:

海洋公園哈囉喂免費預演派對@MegaBox Halloween Fest
哈囉喂Halloween「呃鬼食意大利飯」超無敵 勁有氣氛@ 樂富猛鬼別墅
迪士尼光影匯夜間巡遊後哈囉喂預演 重遇我的 Disney鬼朋友
銀卡到期前最後一次入迪士尼樂園@玩盡萬聖節+夜光巡遊
大仁生活facebook

Comments (0)

Leave a reply