【終於等到!!】Lego x Disney Minifigures 人仔 原盒開箱 ~ 好玩!!

【終於等到!!】Lego x Disney Minifigures 人仔 原盒開箱 ~ 好玩!!
5 May, 2016 大仁生活
Avatar
In Articles, Blog, 大仁生活
等了又等我的迪士尼Lego人仔終於送到啦!! 4月中反斗城網上$1,854, 訂完才發現坊間可以再便宜$200.
 

 

不過, 反斗城有運輸送上門, 就當服務費吧. 昨晚, SY發現有盒Lego即問我:「我哋係米又可以砌Lego?

我答:「今次得人仔咋, 一盒60包都係人仔嚟㗎?SY好驚訝:「吓? 咁多?
其實, 一套有18, 原盒就可以有3, 另外再散6…SY:「一定會有三套㗎? 唔齊點算呀?
:「去迪士尼都唔包會見到白兵啦所以就要開嚟睇囉!, SY:「咁快D開啦! 爸爸」
 
有時我享受開袋的過程, 因為SY不停「嘰嘰呱呱」, 其實, 我也不知為何小朋友會如此興奮.
 
其實, Lego人仔系列出了最少15, Simpsons都有2, 所以, 我估計Disney一定很快有第2彈推出.
 
如果, 未來推出Marvel 系列, DC系列, 星戰系列!發達啦
 
我之前有三眼仔, 巴斯光年的盒裝版, 於是特別拿出來作比較…SY: 「巴斯今次老D, 同佢個菠蘿唔同色…(咩菠蘿? 係米菠蘿蓋呀?)
今次順利開齊三套, 另外散了六隻, 分別是米奇, 燈神, 尼迪仔, 三眼仔, 2隻壞超人
 

SY好高興:「真係有三套喎好好玩, 幾時再有得開呀? 爸爸?

Comments (0)

Leave a reply