【贏晒油尖旺】真係街坊價‧ $15 嘆真鮮手卷

【贏晒油尖旺】真係街坊價‧ $15 嘆真鮮手卷
19 June, 2016 大仁生活
Avatar
In Articles, Blog, 大仁生活
去「松坂庫」食過2次雪糕, 想不到今日竟然變得更精彩, 雪糕拜拜, 改賣即叫即制手卷.
 
SY:「爸爸!! 真係無咗雪糕賣喎壽司有冇元氣咁好食架? (E只有手卷咋喎, 無壽司呀), 都好吖」

我想食馬糞海膽, 半板都只是$45..可惜店員答:「唔好意思, 尋日攪活動, 10板全部賣晒, 要等今晚先會返貨(?? 好失望睇相好似好肥美咁)
 
其實, 我最初沒有期望, 因為心諗:「睇個款都係爭鮮質素啦, 所以, 只有SY點了兩個手卷, 及阿太的明太子沙律($18)…
 
透明玻璃窗, 可以全程望到師傅在包手卷感覺又很不錯.
 
到手卷登場, SY好高興的咬咬咬, 又不停叫:「好味」我也忍不住吃了一口.
 
! 鰻魚($15)不會化, 明太子又鮮, 三文魚腩只是$18, 每份手卷都有三件肥美魚肉. 新鮮程度超越元氣, 絶對真‧鮮, 而不是爭鮮喎.
 
阿太:「我之前都以為流流地原來好掂… E個明太子沙律好少地方有得食以前得淘大一間壽司舖有得食, 估唔到今日仲好好食添喎」
阿太望到旁邊有人食原隻蟹黃, 她又點了來吃「真係好甜好鮮, 好足料, 不過, 好攪笑, 有粒冰係個殼入面嘅」(保鮮用架??)
 
我見好食, 當然我也要追加, 於是來了一個賣相超正的「松坂Max~ 油甘魚+三文魚+吞拿魚+蟹秄+金箔」($28)
 
這裡的手卷, 米飯是我最愛的暖和溫度魚肉挺身得來又甜又彈牙, 所以這款雜錦配搭, 簡直超滿足的平食之選.
 

 

尖沙咀地區, 可以用九龍城街坊價, 嘆到如此質素的手卷, 贏盡油尖旺啦!!讚爆!!
 
 

松坂庫
地點: 尖沙咀金馬倫道35號地下
電話: 2323-8700
手卷供應時間: 每日1pm-10pm

大仁生活facebook

 

Comments (0)

Leave a reply