【Sanrio無限派糖】哈囉喂Kitty攪乜鬼 心驚驚打卡食鬼餐

【Sanrio無限派糖】哈囉喂Kitty攪乜鬼 心驚驚打卡食鬼餐
4 October, 2018 大仁生活
In Articles, Blog, 大仁生活

上回說到海洋公園哈囉喂全場最驚!! 日與夜鬼屋之 打落18層血祭地獄門之後, 今次就正式詳盡介紹今年OP請來Sanrio一家如何陪大家過萬聖節!!

3大活動都會由Hello Kitty、Pompompurin、Kuromi等一大班老友記齊齊神秘攪鬼做主角.

重點必去的一定要無限派糖的Sanrio糖果村!!

 

 

Sanrio家族變身糖果村村民, 每過一個機關, 就會送糖給我們~正呀!

而且全個糖果村也是集郵點, 今次還有我第一次認識的新朋友, 烈子…一位對老細有無理要求, 也可以用超高EQ迎刃而解的小狗女新成員.

河上有Sanrio朋友, 沿路又有, 關卡與關卡都有, 總知就是有糖有Sanrio偶像打卡位, 仲有攪笑工作人員陪大家玩遊戲啦~

 

 

除了糖果村, 「Sanrio家族聯萌哈囉喂派對」~ 就在威威天地變身的森林入面等著我們.

 

因為Kuromi搞鬼, 所以我們就要用iPad幫偶像們渡過重重關卡.

總知就是眼明手快, 用魔法iPad尋找失蹤的蛋黃哥, 布甸狗, 玉桂狗Cinnamoroll, Little Twin Stars…

 

 

 

哈囉喂其間有偶像抱抱會, 不過集郵時間要問一問工作人員, 又或者到官網預先查詢會比較好.

如果玩到肚餓, 各餐廳一樣有不同的Sanrio主題鬼餐等你又影又食, 最重要是不少也是誠意之作.

XO墓碑探險(甜品); Kuromi黑魔法哈『蝦』陣 (主菜); 梳乎蛋忌廉熱香餅+水果及杏桃(甜品); 哈囉喂大派對便當 等等

其實, 坊間太多只是插一支小旗子, 又或者簡簡單單舖一張主角樣貌的米紙在米飯上就說是主題食物~ 救命呀!!

又懶又沒有心, 不如快快參考一下海洋公園的真‧Sanrio主題鬼餐啦!!

另外, 公園內還有Sanrio Pop-Up-Store, 海洋公園限定TEE, 小小哈囉喂毛公仔…心諗:「好彩SY無嚟, 如果唔係一定又要扭買南瓜小布甸」

今年哈囉喂我想我好想跟一大班Kitty朋友攪攪鬼多於玩「鬼屋」, 因為玉桂, 布甸, 蛋黃哥的鬼鬼造型全部都可愛到不得了呀!

 

 

Sanrio家族哈囉喂見面會
哈囉喂‧全日祭 2018
Sanrio家族聯萌哈囉喂派對 + 11個驚嚇景點共13個體驗
門票:$480 (免排隊優越門票$860)
日期:10月5-7日、12-14、17-21、25-28及31日 (共16日)

大仁生活facebook

Comments (0)

Leave a reply