「The Big Things」南豐紗廠芬蘭式高質室內遊樂場

「The Big Things」南豐紗廠芬蘭式高質室內遊樂場
28 April, 2019 Esther Chu
Avatar
In Articles, Blog, Esther Chu

其實我啲仔開始大,已經冇乜帶佢哋去Playroom,佢哋亦冇乜興趣。估唔到今日去咗Ohmykids邀請我地去試玩響The Mills南豐紗廠嘅「The Big Things」,兩粒仔玩咗兩個鐘頭都唔願走。

由於「THE BIG THINGS」創辦人很喜歡歐洲嘅公園及遊樂場,佢希望響香港都可以有一個不受天氣影響卻有同樣質素嘅室內樂園比小朋友遊玩,於是邀請咗芬蘭設計師打造這集好玩與美學於一身嘅高質室內遊樂場。

其實,能夠登陸The Mills,已經代表擁有藝術及創意嘅元素,這個室內遊樂場,以木製遊玩設施為主幹,當中亦有不少亮點。

小朋友在這裏拼合自己的小木車

這裏有兩座小火山,這一座比較矮,適合比較年紀小的小朋友。

其中一個我喜歡亮點,就係比小孩子製作動畫嘅station,製作相當簡單,亦有悉心指導小朋友嘅員工講解過程,完成短片後可即時電郵或AirDrop到你電話,十分方便。

另外,小朋友亦好喜歡砌車仔後踏上賽車滑道放車比賽,小孩子響呢度上上落落,非常高興。

我兩粒仔最多時間流連火山囗滑梯爬上爬落,有時候又騎上石頭cushion滑落嚟,好似玩極都唔厭。

小朋友最鍾意響呢個火山口爬上爬落

「The Big Things」場地並非好大,但有足夠設施比小朋友發揮佢哋嘅小宇宙,員工亦好有愛心,甚至同小朋友玩玩埋一堆。

愛心員工又同小朋友玩了,我開玩笑說:「你是這裏小朋友最喜歡的設施🤪」

遲啲「The Big Things 」響遊樂場旁邊仲會開設一個適合大人細路健康飲食嘅餐廳,由於呢度鄰近有好多小朋友野玩嘅愉景新城,我相信好快會成為家庭帶細路放電嘅好地方。

地點 |
荃灣南豐紗廠 – 荃灣白田壩街45號

呢個好玩室內遊樂場5月4號開幕啦,有興趣去佢哋FB睇吓👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.facebook.com/310691563138980/posts/339004460307690?s=522302992&v=i&sfns=mo

#多謝Ohmykids
#thebigthings
#高質Playhouse

Comments (0)

Leave a reply