【米花町搵柯南】免費玩滑板追逐戰+推理解謎贏禮物

【米花町搵柯南】免費玩滑板追逐戰+推理解謎贏禮物
7 July, 2019 大仁生活
Avatar
In Articles, Blog, 大仁生活

「真相永遠只有一個!」…老老實實, SY又怎會看過柯南, 都是我年輕時租漫畫的瘋狂年代….就真啦~

本來我非常興奮, 但原來香港商場第一次做柯南, 可惜被放置在MCP One, 其實, 應該跟隔鄰二期的貓腦對調呀! 浪費了我們的柯南😓

 

不過, 場地細細, 但在有少少失望的時候, SY又不停在玩, 還不停大叫:「哎呀! 我要再挑戰, 我要再玩…再嚟過…」

令小朋友沉迷的就是免費可以玩的柯南極速滑板追逐戰, 因為好勝SY想榜上有名, 成為最高分8人就能上榜, 但4300不是太容易.

因為可以Like Facebook , 或留言, 或商場消費$50便可以玩一次, 所以極速一次, 二次, 三次不是難事.

工作人員:「其實小朋友過2000分都有柯南文件夾㗎啦…」; SY:「但我想挑戰4300分喎」

活動期內得分最高的30名參加者更可獲得《名偵探柯南 : 紺青之拳》電影換票證添!!

劇場版8月中上映, 大家可以先米花町探探迷你版柯南生活小鎮, 紅色電話亭內還有煲呔變聲器, SY竟然用煲呔打給嫲嫲嚇她. (怎會不知你是誰呢? 有來電顯示吖小朋友)

 

 

米花駅內有柯南粉絲的珍藏, SY:「爸爸! 我想著E對增強力量鞋, 好似好勁」, 我:「如果真係可以用個波踢爛度門, 人人都爭住買喇…E個係假㗎」

 

 

 

記得要玩免費推理解謎遊戲, 在商場三個角落有CheckPoints , 蓋齊三個印及根據線索找出疑犯又可以得到柯南文件夾呀!

 

場內電子消費$400(即日單一發票)或消費$600(即日發票2間不商戶單據)亦可以換小枕頭…
最後也是同一句 : 「柯南豈是一期物, 放係二期更適合」不甘心!!

 

柯南滑板Game :
Like商場Facebook 或 消費$50 玩一次
「柯南偵探團の失物解謎 (新加坡篇)」
2019年7月12日至8月11日
免費參加, 成功蓋齊三個印+解謎可得柯南文件夾

【走進名偵探柯南的推理世界】
MCP One新都城中心一期
日期:2019年7月6日至8月18日
時間:10am – 10pm

大仁生活facebook

Comments (0)

Leave a reply