Events

  • Jun062019

    【錢家有道 x ohmykids】時光倒流打工仔 2019 | 送出VIP優先試玩名額18個

    去年「時光倒流打工仔」得到大小朋友熱烈支持,今個暑假加入新元素載譽歸來,小朋友化身舊式老店打工仔挑戰不同好玩任務,感受老香港情懷,一齊玩住學理財!完成以下步驟同回答問題就有機會優先試玩。

    Read more
  • May022019

    【錢家有道 財藝大賽】 參賽者招募

    錢家有道繼「錢錢錢錢」後又一洗腦主題曲,想家中上下都記得「錢 係要搵 係要使,仲要識得點計劃」,就一定要嚟參加「錢家有道 財藝大賽」,用你獨特嘅才藝推動「財藝」,理財從來係一門藝術!

    Read more
  • Apr302019

    【南豐紗廠 x ohmykids】童遊紗廠 The Mills Reborn 意見問卷

    現誠邀您填寫以下問卷,您的寶貴意見對我們日後舉辦類似活動非常重要 。

    Read more
  • Apr302019

    【德福廣場 X ohmykids】孩子市集檔主意見問卷

    感謝各位檔主參與【德福廣場 X ohmykids】孩子市集 ! 爲進一步了解檔主對此活動的意見。現誠邀您填寫以下問卷,您的寶貴意見對我們日後舉辦類似活動非常重要 。 ~全卷完,謝謝你的寶貴意見 ~

    Read more
  • Mar142019

    【南豐紗廠 x ohmykids】童遊紗廠 The Mills Reborn

    讓孩子帶你漫遊擁有60多年歷史的南豐紗廠,打開地圖由工廠女工了解到紗藝傳承,歡迎6-10歲的你參加!復活節特備 Trust My Kids 環節 -【保育 X 保玉子】旅程中孩子將要保護雞蛋朋友,確保小同伴完好無損,完成可獲限量版『信晒你榮譽勳章』~

    Read more
  • Feb262019

    【ohmykids X 自由約】9 & 10/3/2019 精選檔仔

    一個由孩子築起的市集,無論策劃、流程、製作及一切即場難題也交給小朋友處理,只因我們相信,他們便能做到。今次 ohmykids Market 走進 西九文化區 – 自由約,立即為大家推介精選檔仔。

    Read more
  • Feb252019

    【ohmykids X 自由約】童樂場 ohmykids Playground

    由小朋友設計到製作嘅 ohmykids Playground 返嚟喇~ 今次挑戰以環保物料 upcycle 變化多端嘅遊樂設施,包括超大型竹棚迷宮、廢棄車呔山等。同場仲有孩子市集、竹製樂器工作坊及綠色互動音樂會等,數之不盡嘅好玩活動,約定你,童樂場見!

    Read more
  • Feb212019

    【德福廣場 X ohmykids】孩子市集丨檔主招募

    一個由孩子築起的市集,無論策劃、流程、製作及一切即場難題也交給小朋友處理,只因我們相信,他們便能做到。今次來到德福廣場,以綠色復活節作主題,讓孩子愛世界的意念化成事實。

    Read more
  • Jan302019

    【ohmykids X 自由約】童樂場丨竹製樂器工作坊

    由環保團體「綠想成真」導師教導小朋友,將舊竹再造成風鈴及雨聲棒。

    Read more
  • Jan092019

    【ohmykids X 自由約】童樂場丨召集「呢個場我有份搭」專員

    上年極受歡迎嘅【童樂場】再次Pop up到西九文化區,現召集細路落手落腳將竹轉化成好玩遊樂設施。

    Read more